Indicatii Geografice

Champagne, Cognac, iaurt bulgaresc toate acestea sunt exemple de produse bine cunoscute, care si-au castigat faima peste tot in lume dupa numele regiunii de provenienta (prin indicatia geografica).

O indicatie geografica este un semn folosit pentru produse care provin dintr-o regiune geografica specifica si adesea poseda calitati deosebite sau un renume, datorate locului de origine.

Bulgaria este renumita pentru o serie de produse in legatura cu originea geografica cum ar fi: uleiul de trandafiri, vinul, iaurtul, apa minerala, plante, etc.

Obtinerea inregistrarii unei indicatii geografice care include desemnarea originii sau sursei va ofera posibilitatea de a arata in Bulgaria si in special, pe piata internationala, folosind popularitatea respectivei regiuni, unde este localizata productia respectiva si de a impune sanctiuni asupra producatorilor care folosesc aceleasi indicatii geografice pe produse fara a avea acest drept.

IP Consulting inregistreaza indicatii geografice la Oficiul de Marci, ocupandu-se de documentatia necesara in acest scop, cum ar fi: certificate de calitate, autorizatii si alte documente din partea autoritatilor centrale si teritoriale relevante, etc.

IP Consulting va reprezinta interesele in cazurile de incalcare a drepturilor pentru folosirea de indicatii geografice de asemenea in instanta.

IP Consulting este la dispozitia dumneavoastra pentru orice tip de consultanta si cercetari, in legatura cu domeniul proprietatii industriale.

IP Consulting va informeaza care sunt indicatiile geografice care au fost deja inregistrate si daca aveti sau nu dreptul de a le inregistra ca utilizatori.

 • Intellectual Property аnd Innovation Institute
 •  

   

 • Visit our new site

  Visit our new site IP Consulting.eu - Intellectual Property Consulting Agency
 •  

   

  IP Consulting Google+ page

  IP Consulting Ltd. on LinkedIn